DIDAKTIV logo
Forside
Kurs
Kompetanseheving
Produkter
Bestillingsskjema
Om oss
Ansatte
Kontakt oss

 

Den matematiske ryggsekk

Ryggsekk

Sekken inneholder mer enn 150 opplegg og aktiviteter for hele grunnskolen og mesteparten av utstyret som trengs til gjennomføringen av aktivitetene. Oppleggene er beskrevet i 7 hefter, et hefte for hvert trinn fra 1.-7. klasse.

I sekken finnes alt fra målebånd, vekter, målebeger, termometer, stoppeklokker, kalkulatorer, kjegler, tallkort, kniver, tau, plast kvadratmetere m.m. Sekken vil i tillegg inneholde et klassesett feltbøker og 15 skriveunderlag med blyant. Skriveunderlagene er spesialutviklet for formålet og er i plast med snor til å henge rundt halsen og med en blyant som skriver like godt i all salgs vær festet i skriveunderlaget.

Hefter

Mye av utstyret vil ligge i et spesiallaget belte med lommer som er merket, slik at hver ting har sin faste plass. Beltet kan rulles sammen og legges i sekken. Når klassen kommer tilbake etter ei gjennomført økt, kan det henges opp til tørk dersom det trengs.

Til noen av oppleggene med areal har vi utviklet og fått laget plast kvadratmetere som er inndelt i cm og dm. Vi har også fått laget laminerte tallkort som kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Fra utlandet har vi skaffet store skumgummiterninger som er fargerike og kjempeflotte til bruk ute. Feltbøkene er laget både med plass til egne notater og som ei lita matematisk oppslagsbok i tillegg.

Vi har tatt utgangspunkt i L'97 (læreplan for grunnskolen) for å ivareta alle deler av matematikkfaget og tilpasse oppleggene fordelt på alle trinn. Oppleggene lar seg lett tilpasse til andre trinn, slik at et opplegg for 7.trinn med enkle grep lar seg tilpasses både femte og sjette trinn. Dermed blir det muligheter for ganske mange opplegg og minst to pr. måned pr. trinn gjennom hele skoleløpet. Alle våre opplegg skal være elevaktive og skape undring, handling og kunnskap.

Vi holder kurs for lærere i bruk av utstyret og oppleggene, slik at det skal bli lett å ta i bruk sekken. Vi har allerede gjennomført mange kurs der vi har brukt oppleggene og hvor tilbakemeldingene har vært svært gode.

Hvorfor uteskolematematikk?

Eksempel fra hefte
Eksempel på side fra hefte for 1. klasse. Trykk på bildet for full størrelse (krever Acrobat Reader).

Matematikk knyttet til barns erfaringsverden gir forståelse. Erfaringsgrunnlaget økes ved å la ungene erfare utendørs.

Hvordan skal man kunne forstå hva en kilometer er uten å ha erfart det? Start fra skolen, gå i vei og gjett når du har gått en kilometer. Fasiten presenteres og elevene er en erfaring rikere.

Hvordan skal man forstå sammensatte enheter som km/t uten selv å ha erfaringer? Mål opp 100 meter langs en vei ved skolen, mål tiden bilene bruker og regn ut hastigheten. Kanskje fartssyndere avsløres også?

Uterommet innbyr til elevaktivitet. Elevene kan søle med vann og vinne erfaringer med volum, de kan sjekke symmetrien i blader, blomster og andre elementer i naturen, de kan beregne høyde på trær og måle tiden en barkbåt bruker nedover en bekk.

Boks med hefter

Uteskolematematikken skal være inspirerende og artig. Leker og konkurranser som fordrer matematisk kunnskap motiverer ungene. En stafett der man må kunne 7- gangen for å komme raskt i mål får unger til å lære 7-gangen.

Aktive unger tenker, utforsker og lærer. Vår erfaring er at uteskolen gir aktive unger. Uteskolematematikken legger tilrette for at aktiviteten bevisst styres slik at elevenes matematiske kunnskap øker. I vår praksis bl.a. ved Eberg skole har vi utviklet mange opplegg i uteskolematematikk. Vi har sett hvordan våre elever har profittert på denne arbeidsmetoden.

Priser (eks. mva)

Sekken (med hefter og utstyr) Kr 7500,-
Heftene for 1.-7.trinn samlet i en plastboks Kr 900,-
Enkeltvis pr trinn: Kr 175,-
Heldagskurs i uteskolematematikk: Kr 7000,- (avg. fritt)

Alle priser er eks. mva. Frakt og eksp.gebyr kommer i tillegg. Sekken vil bli sendt ut i slutten av mars. Vi starter med et begrenset antall. De som bestiller først, sikrer seg av første opplag.

Bestilling kan skje via vårt bestillingsskjema, pr telefon 73 80 22 10  eller pr faks 73 80 22 11.

Komplett utstyrsliste

1 stk ryggsekk 60 l med logo
1 stk utstyrsbelte med trykk
6 stk målebånd tekstil
2 stk målebånd 20M
6 stk tommestokker plast
2 stk stoppeklokker
6 stk kalkulatorer
6 stk kniver
3 stk vekter, 0-5 kg
6 stk termometer plast
6 stk øser
3 stk litermål plast
4 stk kvadratmetre plast
1 stk tau bomull 25 m
6 stk taukveiler nylon blå 8 m
10 stk kjegler røde
20 stk tallkort A4
30 stk tallkort A6
14 stk skrivetavler med spesialblyant
1 stk vannposer 10 l
1 stk nett til å samle utstyr i
4 stk terninger, tre
4 stk store terninger, plast
1 bøtte asfaltkritt
Webdesign og layout: Nipen Software. Denne siden er gyldig XHTML 1.0 Strict